Agenten op bestelling controleren op Schouwen-Duiveland

Gepubliceerd op 6 april 2018 om 10:55

SCHOUWEN-DUIVELAND - Donderdag 5 april was het zover, “Rent a Cop” ook wel een agent op bestelling. Meerdere agenten en handhavers gingen de straat op om op verzoeken van inwoners te reageren. 

In totaal deden er ongeveer 30 politieagenten mee aan de actie. Volgens Richard den Boer kwamen er ongeveer 150 aanvragen binnen bij de politie. De aanvragen gingen niet alleen over snelheidsovertredingen of gedumptafval maar ook om even langs een school te gaan en een ritje in de strandjeep op het strand.

Bij de rotonde Laan van ST. Hilaire/ Weststraat werd een snelheidscontrole gehouden. Volgens buurtbewoners werd daar vaak hard gereden. Een controle met de lasergun bevestigde dat, al snel werden meerdere mensen betrapt op te snel rijden. 

Ook kreeg de politie veel klachten binnen over de Noordhavenpoort in Zierikzee. Het is daar een éénrichtingsverkeer en dat wordt vaak genegeerd. De buurtbewoners waren erg blij met de extra controles bij de poort. Later deze week maakt de politie meer bekend over de Rent a Cop dag.