Bouw brandweerkazerne Zierikzee twee jaar uitgesteld

Gepubliceerd op 23 mei 2018 om 20:14

ZIERIKZEE - De bouw van de nieuwe brandweerkazerne van Zierikzee-Kerkwerve is met twee jaar uitgesteld omdat de financiering nog niet rond is. 

Dat heeft het bestuur van de veiligheidsregio vandaag bekend gemaakt. Volgens de burgemeester van Schouwen-Duiveland heeft het te maken met de omvang van de nieuwe kazerne. Blijft alles zoals nu gepland dan betaald de gemeente de bouw van de kazerne. Wordt de kazerne groter dan moet de veiligheidsregio mee betalen. 

De bouw van de kazerne stond gepland voor december dit jaar maar dat wordt nu 2020 op zn vroegst. Als de nieuwe kazerne er is wordt de brandweer van Zierikzee samengevoegd met Kerkwerve.

De gemeente heeft een miljoen euro vrijgemaakt voor de bouw. Waar de kazerne precies komt is ook nog niet bekend. Er moet in ieder geval genoeg ruimte zijn voor de hoogwerker die binnenkort arriveert. De hoogwerker is 10 meter lang en past niet in de huidige kazerne. Tot de komst van de nieuwe kazerne zal de hoogwerker uitrukken vanuit een schuur van een brandweervrijwilliger.