Grote zoekactie naar vermiste zwemmer bij de Oosterscheldekering

Gepubliceerd op 3 juni 2018 om 22:23

NEELTJE-JANS - Zondagmiddag is de reddingsboot Koopmansdank en reddingsboot Fred uitgevaren voor een mogelijk vermiste zwemmer ter hoogte van het Banjaardstrand.

Omstreeks 13:47 ging de pieper voor de bemanning van de Koopmansdank en Fred omdat er een uitzwemmer zou zijn gesignaleerd en tijdens de terugtocht was de persoon plots verdwenen. Deze moglijke vermiste persoon was ook door een aanwezige visboot gezien. De Koopmansdank heeft de Westzijde van de Oosterscheldekering afgezocht in samenwerking met de strandwacht van Vrouwenpolder welke met een voertuig en twee waterscooters ter plaatse waren gekomen. Enige tijd later sloot ook de SAR helikopter uit Rotterdam zich aan bij de zoekactie.

Ondertussen was aan de Oostzijde van de Oosterscheldekering de Fred al aan het zoeken.
Omdat de stroming al enige tijd naar de Oostzijde ging is besloten de helikopter
ook aan de Oostzijde van de kering te gaan laten zoeken. Omstreeks 15 uur is de Koopmansdank na alles te hebben afgezocht terug naar het station gevaren gezien het zeer onwaarschijnlijk was dat de mogelijke drenkeling zich nog aan de Westzijde van de kering zou bevinden. Hier is er nog een uur standby gestaan om eventueel te helpen zoeken aan de Oostzijde. Helaas was de Roompotsluis al enige tijd in storing waardoor er niet geschut kon worden. Omstreeks 15:30 was er een tweede helikopter terplaatse gekomen vanuit Den Helder. Vanaf dat moment is er dus gezocht met de Fred en twee helikopters.
Omstreeks 16:00 uur is er besloten om de zoekactie te beeindigen oa. omdat er nog geen vermissing was opgegeven. Rond 15:45 kwam er ook een behoorlijk intensive zeemist op zetten wat het zoeken vanuit de lucht bemoeilijkte.

BRON/FOTO: KNRM.nl