Brandweer ingezet na stankoverlast door werkzaamheden aan Ronde Weel, werkzaamheden per direct stilgelegd.

Gepubliceerd op 18 juni 2018 om 17:19

ZIERIKZEE - Naar aanleiding van stankklachten in Noorderpolder, Zierikzee, heeft de brandweer metingen verricht. Er zijn lage concentraties zwafelwaterstof (H2S) gemeten die niet gevaarlijk zijn voor de omgeving.

In de Ronde Weel bij sportpark Bannink wordt grond gestort. De werkzaamheden zijn onderdeel van een project om de Ronde Weel grotendeels te dempen. Door het storten van grond in de plas, wordt de bodem omgewoeld en komt er stank vrij. De stank van zwafelwaterstof ruik je al bij heel lage concentraties. Omwonenden klagen hierdoor over stank die lijkt op rottende eieren. De brandweer heeft in de nabijheid en de omgeving van de plas uit voorzorg metingen gedaan.

In de omgeving zijn metingen verricht die inderdaad H2S aantonen. Ook zijn metingen in de Frederikhendriklaan, Basisschool Theo Thijssen, Bejaardenhuis Mitt Hem en het ziekenhuis verricht. Binnen in de gebouwen/woningen zijn geen verhoogde concentraties gemeten. Bij stankklachten is wel het advies ramen en deuren te sluiten. Wilt u gezondheidsadvies, dan is de GGD de aangewezen instantie.

De brandweer heeft inmiddels alle werkzaamheden afgerond. De grondwerkzaamheden worden morgen beëindigd en op z’n vroegst na de zomer weer opgepakt.

BRON: Gemeente Schouwen-Duiveland