112schouwen.nl
Home » Rotterdammer rijdt dronken en onverzekerd rond in Zierikzee

Rotterdammer rijdt dronken en onverzekerd rond in Zierikzee

Gepubliceerd op 5 augustus 2018 om 10:53

Zierikzee - Zaterdagavond is een 40-jarige man uit Rotterdam op een parkeerterrein langs de Hoofdpoortstraat aangehouden nadat hij op heterdaad is betrapt op dronken rijden.

Op het moment dat agenten hun voetsurveillance over de kermis aan het eind van de avond willen beëindigen, zien zij een bestelbus met hoge snelheid het parkeerterrein oprijden. De bestuurder remt vervolgens met gierende banden om daarna achteruit een parkeervak in te gaan.

Flink alcoholgebruik
Geen handige zet om dit voor de neus van twee agenten te doen. Deze lopen direct naar het voertuig toe, openen het bestuurdersportier en ruiken dat hier sprake is van flink alcoholgebruik. De man kan niet meer normaal op zijn benen staan. Omdat hij weigerde mee te werken aan een ademtest is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Ongeldig rijbewijs 
Eenmaal binnen in het bureau gedraagt de verdachte zich erg recalcitrant en wil wederom niet meewerken aan een ademanalyse. Kort daarop kiest hij toch eieren voor zijn geld en wordt bij hem een test gedaan. Daaruit blijkt dat hij meer dan 3,5 maal het toegestane alcoholpercentage heeft overschreden (800 ug/l). Vervolgens blijkt ook nog dat zijn rijbewijs al eerder ongeldig is verklaard, zijn auto niet verzekerd is en bovendien niet voorzien van een geldige APK. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


«   »