Duikers aan dood ontsnapt bij Zeelandbrug

Gepubliceerd op 27 september 2018 om 21:11

ZIERIKZEE - Woensdag heeft zich bij de Zeelandbrug een levensgevaarlijk incident voorgedaan. Marleen van der Giesen en een tiental andere duikers beleefden angstige momenten toen een werkschip van Rijkswaterstaat aanlegde en terplaatse aan het werk ging. "We zijn aan de dood ontsnapt toen ze de meerpalen te water lieten," zegt Marleen zonder een moment te overdrijven. 

"Het was echt verschrikkelijk," vertelt Marleen. "Ik bevond me bij de eerste pijler van de Zeelandbrug toen het werkschip boven mij aanlegde. Er waren op dat moment meer duikers te water die het zelfde ervaren hebben. Plotseling donderden enkele meerpalen naar beneden tussen ons in. Ik denk dat een van de palen op niet meer dan vier meter van mij door het water boorde. Een andere paal mistte een duiker op een haar na. Die is letterlijk aan de dood ontsnapt. Het was een angstige situatie, elk moment zou er weer een paal naar beneden kunnen komen."

Schipper reageert niet op waarschuwing
Na het incident spoedt Marleen zich naar de kant waar de schipper probeert te waarshuwen. Ik schreeuwde dat er nog meer duikers onderwater lagen maar ze gingen gewoon door. Echt onverantwoord. De werkzaamheden zijn ook nergens een aankondiging. Niemand wist dat er die dag werkzaamheden zouden plaatsvinden bij de Zeelandbrug. Het is een wonder dat er geen doden en gewonden zijn gevallen. De Nederlandse Onderwatersport Bond is van het incident op de hoogte gesteld en onderneemt actie. 

Bron: https://www.duikersgids.nl