Inbreker op heterdaad aangehouden, tweede ontsnapt

Gepubliceerd op 3 februari 2019 om 10:15

Zierikzee - Na een melding over een mogelijke inbraak in een woning in de Haringvlietstraat hebben agenten zaterdagavond 2 februari 2019 rond 18.45 uur in de woning een 37-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats kunnen aanhouden. Een tweede verdachte wist helaas te ontkomen.

Agenten waren snel na het binnenkomen van de melding bij de woning en zagen dat er daadwerkelijk werd ingebroken. Toen de inbrekers door hadden dat er politie was, probeerden ze te vluchten. Eén van de inbrekers sprong uit een raam, klom over schuttingen en rende weg in de richting van de Volkerakstraat. Agenten hebben de wijk afgezet en naar de man gezocht. Daarbij hebben ze via Burgernet ook de hulp van het publiek ingeroepen en hebben ze gezocht met politiehonden, maar ze hebben de verdachte helaas niet meer gevonden.

Buit

De andere man kon in de woning worden aangehouden. Het betrof een 37-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij had buit bij zich. De bewoners van het pand zijn later op de avond naar het bureau gekomen en herkenden de spullen die de verdachte bij zich had. Ze hebben aangifte van woninginbraak gedaan. 
De politie heeft ook nog contact met de mensen van een woning verderop in de straat. De ontsnapte inbreker heeft op zijn vlucht in hun tuin diverse spullen omver gelopen die daardoor stuk zijn gegaan. 
De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet en wordt zondag verhoord.