Officiële overdracht van de hoogwerker in Zierikzee

Gepubliceerd op 22 juni 2019 om 16:52

ZIERIKZEE - Zaterdagmiddag is bij het gemeentehuis in Zierikzee de nieuwe hoogwerker officieel overgedragen. Met de komst van de hoogwerker op Schouwen-Duiveland hoeft er geen redvoertuig meer vanuit Goes of Middelburg te komen. 

Zaterdagmiddag is de nieuwe hoogwerker van brandweer Zierikzee officieel overgedragen door de burgemeester. De hoogwerker heeft de eerste meldingen er al op zitten maar was nog niet officieel overgedragen aan het korps. Vanaf 13.30 uur waren leden van brandweer Zierikzee, oud-leden, de bouwer van de hoogwerker en inwoners van Schouwen-Duiveland welkom bij het gemeentehuis. Na toespraken van de burgemeester, de bouwer en de veiligheidsregio zijn er nog een aantal demonstraties gegeven om te laten zien wat het voertuig allemaal kan. Brandweer Krabbendijke is naar Zierikzee gekomen om alle aanwezige mensen te voorzien van een drankje en gebakje. 

Voor eventuele meldingen tijdens de overdracht stonden de hoogwerker van Vlissingen en de tankautospuit van Kerkwerve stand-By. Dit bleek niet overbodig toen er halverwege een spoed melding van een buitenbrand kwam. De brandweer van Kerkwerve kon samen met leden van Zierikzee in recordtijd uitrukken. 

Wij wensen brandweer Zierikzee veel “plezier” en veilige uitrukken toe.