Meerdere boten in de problemen op Grevelingenmeer door harde wind

Gepubliceerd op 26 juli 2019 om 20:10

GREVELINGEN - Door een plotseling front met onweersbuien met daarbij flinke wind, zijn er vannacht meerdere schepen in de problemen gekomen op het Grevelingenmeer. 

Op het moment dat de vrijwilligers lagen te slapen gingen even na 01:00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag de piepers af. Met 2 reddingboten (Baron van Lynden en de Griend) op de Grevelingen is het station uit Ouddorp de hele nacht druk geweest met 4 boten die in nood verkeerden. Zij lagen alle op de Grevelingen voor anker te slapen op het moment dat plotseling de wind opstak. Daarbij dreigede een zeiljachtje dat bij Bruinisse op een strekdam geslagen was, te zinken. 

Aan het begin van de ochtend rond 04:30 konden de 2 reddingboten weer terug naar de stations.  Echter, zodra de mannen weer op bed lagen om nog even te slapen, gingen in Ouddorp opnieuw de pagers af. Dit waren de naweeën van de problemen van vannacht. Op de Grevelingen was andermaal een jacht in de problemen doordat het ‘s nachts van het anker was geslagen.

LET OP: 

Vannacht dreigt weer dezelfde situatie te ontstaan met onweersbuien. Zorg dat uw schip goed vastligt als u voor anker gaat, zorg voor een ketting en voldoende lengte en houd vooral de weersomstandigheden in de gaten.

bron: KNRM.nl