Daders overval Zierikzee hadden vuurwapen

Gepubliceerd op 31 augustus 2019 om 18:46

Zierikzee - Rond 13.00 uur zaterdagmiddag werd gemeld dat er een woningoverval was geprobeerd te plegen bij bewoners van een woning aan de Anna van Saksenlaan in Zierikzee. Deze straat ligt in een nieuwbouwwijk achter het ziekenhuis in Zierikzee. De politie vraagt getuigen om hun informatie te delen en is op zoek naar camerabeelden uit de buurt.

vermoedelijk belden de overvallers aan bij de woning en vond er een worsteling plaats in de hal van de woning toen er open werd gedaan. Hierbij zou één van de bewoners bedreigd zijn met een vuurwapen. Toen de bewoner het wapen van de overvaller probeerde af te pakken, ontstond de worsteling waarna de daders op de vlucht sloegen.

Nadat de politie was gebeld kwamen agenten ter plaatse en is een onderzoek gestart. Politiemensen hebben een zoekslag gemaakt in de buurt, maar er werden geen overvallers meer aangetroffen. Het wapen is door de politie in beslag genomen.

Tot nu toe is uit het politieonderzoek bekend geworden dat zich, rondom de betreffende woning in de Anna van Saksenlaan, tussen 11.45 en 13.00 uur, minimaal twee mannen en een vrouw hebben opgehouden. Zij zijn mogelijk bij de overval betrokken.

 

We zoeken camerabeelden

De woning is afgezet als ‘plaats delict’, zodat rechercheurs van de politie op een goede manier hun onderzoek kunnen doen. Er zijn sporen afgenomen in en om de woning en er worden verklaringen opgenomen van betrokkenen en getuigen. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden. Mogelijk hebt u aan uw woning een camera hangen die een deel van de openbare weg filmt. Wanneer u in de buurt van de Anna van Saksenlaan woont en u hebt zo’n camera, dan wil de politie graag met u in contact komen.

 

Signalement

Er is een summier signalement van de daders bekend. Mogelijk waren er drie daders bij de overval betrokken. Twee daders zijn vertrokken op een zwart-grijze scooter. Deze personen reden weg in de richting van de Juliana van Stolberglaan. Een andere ging vermoedelijk weg op de fiets en vluchtte in de richting van de Nassaulaan.

Man 1: Deze man was blank. Hij wordt geschat tussen de 20 en 25 jaar oud. De man is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een slank postuur en droeg zwarte kleding.

Man 2: Deze man heeft volgens getuigen een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij is tussen de 20 en 25 jaar oud en is ongeveer 1.75 meter lang. De man had een stevig postuur en droeg ook zwarte kleding.

Vrouw: De vrouw was blank, had een slank postuur en was ongeveer 1.75 meter lang. Zij had zwart haar, maar droeg mogelijk een pruik.

Getuigen gezocht

Verder zoeken we getuigen van dit incident. Als u iets gezien hebt dat mogelijk met deze poging overval te maken kan hebben, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). U kunt uw bevindingen ook anoniem melden als u liever niet met de politie praat. Dat kan dan via Meld Misdaad Anoniem. Neem dan telefonisch (0800-7000) of via hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) contact op.

 


«   »