Brandweer druk met brandjes tijdens jaarwisseling

Gepubliceerd op 1 januari 2020 om 13:54

SCHOUWEN-DUIVELAND - De brandweer is tijdens de jaarwisseling meerdere keren uitgerukt voor buitenbrandjes. In totaal rukte de brandweer 12 keer uit op Schouwen-Duiveland waarvan twee keer met spoed. 

De eerste melding van een buitenbrand was om 15.00 uur aan het Rietveld in Oosterland. De brandweer van Oosterland heeft dit brandje geblust. 

Omstreeks 18.30 uur is ook de brandweer van Zierikzee op pad gestuurd voor een buitenbrand. De handhaving zag op de Caustraat een verlaten vreugdevuur en alarmeerde de brandweer. De brandweer heeft de brandende resten afgeblust. 

Rond 20.00 uur werden de brandweer van Kerkwerve, Zierikzee en Burgh-Haamstede opgeroepen voor buitenbrandjes. De brandweer van Kerkwerve bluste een buitenbrand aan Beatrixstraat en in Zierikzee kwam er een melding vanaf Borredamme. Deze melding kwam al snel te vervallen. In Burgh-Haamstede stond bij de Albert Hein een container voor plastic in brand. 

Omstreeks 00.15 uur werd de brandweer van Burgh-Haamstede met spoed opgeroepen voor een caravan in brand op een camping aan de Maireweg. Ter plaatse bleek er geen brand de woedde in een caravan maar in een heg. De brand was inmiddels al geblust. 

Rond de klok van 1 werden zoweel aan de Ring in Kerkwerve als op de Markt in Oosterland brandjes ontdekt. In Kerkwerve stond een container in brand en in Oosterland ging het om een buitenbrand. Hierna kon de brandweer van Oosterland gelijk door naar Nieuwerkerk. Aan de Schoolstraat was een buitenbrand ontdekt. De brandweer is daar woensdagochtend ook nog voor een nacontrole geweest. 

De brandweer van Zierikzee is s'nachts nog twee keer opgeroepen voor buitenbrandjes. Aan de Minderbroederstraat was er gebeld voor een vreugdevuurtje. Na gesprek met de bewoners is besloten om het vuurtje niet te blussen. Niet veel later werd er ook aan de Plevierstraat een buitenbrand gemeld. Hier stond wat vuurwerk afval in brand. De brandweer heeft het brandje geblust. 

 


«   »