Windhoos zorgt voor veel schade in Bruinisse

Gepubliceerd op 20 februari 2020 om 21:57

BRUINISSE - Een windhoos heeft donderdagavond voor veel schade gezorgd in Bruinisse. Bij meerdere woningen waaide dakpannen van huizen, bij schuurtjes waaide dakbedekking weg en prullenbakken waaide door de straat. 

Donderdag trok er rond 18.30 uur een windhoos over meerdere straten in Bruinisse. De brandweer van Zierikzee rukte met de hoogwerker voor meerdere meldingen uit. Aan de Boeijerstraat waren bij twee woningen dakpannen van het dak gewaaid. De brandweer heeft bij één woning de gaten in het dak gedicht met vuilniszakken. Bij een andere woning in de straat konden de dakpannen terug gelegd worden. 

Prinses Marijkestraat

Aan de Prinses Marijkestraat waren bij één woning aan de achterzijde bijna alle dakpannen weggewaaid. In de zelfde straat was bij nog drie andere woningen veel schade ontstaan. De brandweer kon hier op dit moment niks betekenen en heeft de bewoners geïnformeerd om de verzekering in kennis te stellen. 

Botterstraat

Hierna is de brandweer nog naar de Botterstraat gereden. Bij een hoekwoning waren meerdere dakpannen naar beneden gewaaid en kapot gevallen. Ook hier kon de brandweer nu niks betekenen. Omstreeks 21.00 uur kon de brandweer weer retour naar Zierikzee. 


«   »