Twee nieuwe besmettingen op Schouwen-Duiveland

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 15:25

Sinds gisteren zijn in Zeeland zeventien mensen positief getest op het coronavirus (COVID-19). Het betreft inwoners uit de gemeenten Goes (3), Hulst (1), Middelburg (1), Schouwen-Duiveland (2), Terneuzen (5), Tholen (3) en Vlissingen (2). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 194. Drie Zeeuwen zijn overleden sinds de laatste update. Dit betekent dat er nu in totaal zestien personen uit Zeeland zijn overleden aan de ziekte.

Op Schouwen-Duiveland zijn nu 15 personen positief getest. De eerdere besmettingen werden ontdekt in Scharendijke, Bruinisse, Brouwershaven, Schuddebeurs, Nieuwerkerk, Burgh-Haamstede en Zierikzee (7). Uit welke plaatse de nieuwe besmettingen zijn is niet bekend gemaakt. 

Maatregelen

De sluiting van horeca, scholen, sportclubs, sauna's en seksclubs stond eerst tot 6 april. De minster-president heeft gisteren in een persconferentie bekend gemaakt dat de maatregelen nu gelden tot en met 28 april. Voor scholen betekend dat ze minimaal tot de mei vakantie dicht moeten blijven. Een mei vakantie boeken zit er volgens Rutte niet in. Ook is 28 april geen definitieve datum maar dat wordt de week voor 28 april bekend gemaakt. Het ging vanavond niet over de maatregelen voor evenementen met vergunningplicht, die zijn nog verboden tot 1 juni.