Zwaar gewonde bij uitslaande brand in Oosterland

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 13:59

OOSTERLAND - Dinsdagmiddag is er een uitslaande brand uitgebroken aan de Molenweg in Oosterland. Meerdere personen raakte hierbij gewond. 

De brand werd omstreeks 13.05 uur ontdekt in een schuur aan de Molenweg in Oosterland. De brandweer schaalde binnen 5 minuten op naar middelbrand en zette drie tankautospuiten en een hoogwerker in. De woning die tegen de schuur aan stond kon worden behouden maar raakte wel zwaarbeschadigd. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur volledig uitbrandde. 

De bewoners raakte tijdens een eerste bluspoging gewond. Één van de personen kon ter plaatse behandeld worden. Het andere slachtoffer is met meerdere brandwonden per traumahelikopter vervoerd naar een ziekenhuis. Een brandweerman raakte tijdens de inzet lichtgewond en is met de ambulance naar de huisartsenpost gebracht.

Om 15.00 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. Vanwege de schade is de woning tijdelijk onbewoonbaar. Stichting Salvage is ter plaatse om de bewoners bij te staan in de afhandeling van de schade.


«   »