Basisscholen na meivakantie weer open, Concert at Sea 2020 afgelast

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 19:27

ZEELAND - De basisscholen, kinderopvang en speciaal onderwijs mogen na de meivakantie weer open. Dat heeft de minister zojuist bekend gemaakt. Evenementen heel de zomer verboden. Rest van de maatregelen verlengt tot 20 mei. 

Zojuist is bekend gemaakt dat basisscholen, dagverblijven en speciaal onderwijs tot 12 jaar weer open mogen vanaf 11 mei. Ook mogen jongeren tot 12 jaar weer in teamverband sporten zonder de 1,5 meter afstand regel. Tot 18 jaar mag er ook weer gesport worden maar dan wel met de 1,5 meter regel. 

Evenementen 

Ook maar de premier zojuist bekend dat grote evenementen de hele zomer verboden zijn. Dit betekend dat dit jaar de grote evenementen zoals het drie daagse festival Concert at Sea (25-27 juni), Visserijdagen Bruinisse (16-18 juli) en Havendagen Zierikzee (24-26 Augustus) niet door kunnen gaan. 

Concert at Sea 

Het grooste Zeeuwse festival Concert at Sea heeft zojuist via een persbericht laten weten dat het festival is verplaatst naar 2021. De gekochte tickets voor 2020 blijven geldig voor de volgende editie. De volgende editie zal plaatsvinden op 24,25,26 juni 2021. 

Op Facebook laten de organisatoren weten: 

"We hadden ons 15-jarig jubileum anders voorgesteld, maar na de nieuwe regeringsmaatregelen die zijn afgekondigd is het duidelijk dat Concert at SEA dit jaar niet kan plaatsvinden.

“Het doet pijn dit te moeten melden. Net als jullie keken we weer erg uit naar het jaarlijks hoogtepunt op de Brouwersdam, maar het is helaas niet anders,” zegt Paskal Jakobsen namens BLØF. ,,We zijn vooral dankbaar voor iedereen in de zorg en al die mensen die ons land draaiende houden in deze moeilijke tijd. Zij verdienen alle ruimte om hun werk goed te kunnen doen. Wij wensen hen en iedereen die geraakt wordt door het virus veel sterkte.”

We weten dat het niet altijd makkelijk is om een Concert at SEA ticket te bemachtigen, daarom hebben we besloten dat de al aangeschafte tickets voor Concert at SEA 2020 geldig blijven voor de editie van Concert at SEA in 2021 op 24&25&26 juni.

De hoofdkoper van de tickets ontvangt binnen een week een mail met meer informatie over tickets en restitutiemogelijkheden."


«   »