Uitslaande brand in leegstaande woning Oosterland

Gepubliceerd op 6 mei 2020 om 03:28

OOSTERLAND - Door een uitslaande brand is er vannacht veel schade ontstaan aan een leegstaande woning aan de Molenweg in Oosterland. 

Omstreeks 01.35 uur werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een woningbrand aan de Molenweg in Oosterland. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar middelbrand. Bij aankomst van de eerste tankautospuit sloegen de vlammen al uit het dak van de woning. Omdat het een leegstaande woning betrof en het te gevaarlijk was om de brand van binnenuit te blussen is de brand vanaf buiten aan twee kanten en vanuit de hoogwerker geblust. De brandweerploegen van Oosterland, Bruinisse, Zierikzee en Burgh-Haamstede rukte uit om de brand te blussen. 

Omdat het een oude woning betreft is er rond 02.20 uur ook een meetploeg en de adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse gevraagd om te onderzoeken of er asbest is vrijgekomen. Rond 03.00 uur kon het sein brandmeester worden gegeven en is de brandweer gestart met nablussen. Bij de brand raakte niemand gewond. De woning die al enkele jaren leeg stond raakte zwaarbeschadigd.