Uitslaande brand in landbouwschuur Nieuwerkerk

Gepubliceerd op 23 mei 2020 om 19:49

NIEUWERKERK - Zaterdagavond is er een uitslaande brand uitgebroken in een voormalige kippenschuur aan de Stolpweg in Nieuwerkerk. De brandweer had de brand snel onder controle.

De brandweer werd om 18.35 uur opgeroepen voor een brand aan de Stolpweg in Nieuwerkerk. Omdat de brand uitslaand was werd er vrijwel direct opgeschaald naar middelbrand waardoor brandweerploegen uit Oosterland, Dreischor en Zierikzee werden opgeroepen. Vanwege de waterwinning is er om 18.50 uur verder opgeschaald naar grote brand waardoor de brandweer van Bruinisse en een waterwagen uit Burgh-Haamstede ter plaatse werden gestuurd. De inzet hiervan bleek uiteindelijk niet meer nodig. De schuur stond aan de achterzijde in brand en is voor een deel uitgebrand, door de gunstige windrichting en snelle inzet van de eerste tankautospuiten kon een groot deel van de schuur behouden worden.

Asbest

Bij de brand is het asbest dak betrokken geweest. Door de windrichting is de eventuele verspreiding van asbest alleen op de nabijgelegen landerijen, een adviseur gevaarlijke stoffen is ter plaatse om dit te onderzoeken. Door de brand is de Stolpweg vanaf de kruising Paardeweg tot de kruising met de Nieuwe weg afgesloten geweest voor het verkeer. Omstreeks 19.00 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven en konden de eerste voertuigen weer retour naar de kazernes.