Meerdere gewonden bij ernstig ongeval Brouwersdam

Gepubliceerd op 24 mei 2020 om 16:02

BROUWERSDAM - Zondagmiddag zijn meerdere personen gewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Brouwersdam ter hoogte van het surfcentrum. De hulpdiensten kwamen met onder andere een traumahelikopter ter plaatse.

Omstreeks 13.15 uur kwamen op de weg aan de binnenzijde van de Brouwersdam twee personenauto's met elkaar in botsing. Voor de slachtoffers kwamen ambulances uit Zeeland en Rotterdam ter plaatse, een traumateam is per traumahelikopter ter plaatse gekomen.

Bij het ongeval waren meerdere personen betrokken, waaronder één kind. Één slachtoffer is na behandeling ter plaatse onder begeleiding van de trauma-arts vervoerd naar het ziekenhuis in Rotterdam. Twee andere slachtoffers zijn met spoed naar het ziekenhuis in Dirksland en Rotterdam gebracht. Nog twee andere personen konden ter plaatse behandeld worden en hoefde niet vervoerd te worden. 

Door het ongeval was de weg aan de binnenzijde van de Brouwersdam volledig afgesloten voor al het verkeer. Team verkeer van de politie doet ter plaatse onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Na het onderzoek kunnen de voertuigen geborgen worden en zal de weg weer vrijgegeven worden. Hoelang dit gaat duren is niet bekend. Inmiddels is de Binnenzijde aan beide kanten afgezet met hekken. Over de ernst van de verwondingen is nog niks bekend gemaakt.