Home » Grote zoekactie op Noordzee na vinden reddingsmiddelen

Grote zoekactie op Noordzee na vinden reddingsmiddelen

Gepubliceerd op 28 mei 2020 om 12:57

ZEELAND - Woensdagavond is reddingboot Koos van Messel samen met reddingboot Koopmansdank, het kustwachtvliegtuig en 2 helikopters gealarmeerd voor reddingsmiddelen die in het water gezien waren. Er zijn verschillende objecten aangetroffen maar na een paar uur zoeken is door het vallen van het donker het zoeken gestaakt.

Het kustwachtvliegtuig is aan een patrouille vlucht bezig op de diepwaterroute waar het bijna op de grens met België en Groot-Brittannië enkele voorwerpen in het water ziet liggen. Een van deze voorwerpen blijkt een overlevingspak te zijn. Er wordt door de Nederlandse Kustwacht alarm gemaakt voor een reddingshelikopter, reddingboot Koopmansdank van station Neeltje Jans en Koos van Messel, die op dit moment reddingboot Zeemanshoop van station Breskens vervangt. De positie is op 45 NM noordwest van Breskens.

Een van de gealarmeerde helikopters is eerder in het zoekgebied dan de beide reddingboten en haalt een overlevingspak uit het water. Ook ziet het nog een ander groot voorwerp wat voor hen te groot is om te bergen. Na een kleine anderhalf uur varen komt reddingboot Koos van Messel ter plaatse in het zoekgebied. Reddingboot Koopmansdank die iets eerder in het zoekgebied was, gaat dan eerst naar de positie waardoor een helikopter het eerder voor hun te grote object gezien is. Er worden verschillende andere objecten aangetroffen maar wat de helikopter gezien heeft wordt niet meer gevonden. Ook reddingboot koos van messel treft enkele voorwerpen aan. Een tweede helikopter komt ter vervanging van de eerste en zoekt samen met de reddingboten het zoekgebied af.

Omdat het donker wordt, is er door de kustwacht besloten om het zoeken te staken. Het is onduidelijk of er vermissingen zijn. 


«   »