Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen weer open vanaf 15 juni

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 21:40

ZEELAND - Vanaf 15 juni zijn de gemeenschappelijke wasruimtes, douches en toiletten op campings en vakantieparken weer geopend. Dat heeft de Veiligheidsregio vandaag bekend gemaakt. 

Vandaag heeft het kabinet na overleg met het Outbreak Management Team besloten om de beperking op sanitaire voorzieningen, waaronder de gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings en vakantieparken per 15 juni aanstaande op te heffen. RIVM advies geeft aan dat een hogere luchtvochtigheid in douches waarschijnlijk niet leidt tot een bevordering van het overbrengen van het coronavirus. Anderhalve meter afstand houden in gemeenschappelijke douche-, was-, en toiletvoorzieningen is volgens het RIVM voldoende.

De opheffing van de maatregel is vervroegd naar maandag omdat vanaf dan buitenlandse toeristen welkom zijn en om vakantiespreiding (buiten de schoolvakanties om) eerder mogelijk te maken. Dit betekent dat vanaf 15 juni aanstaande alle gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen weer verantwoord geopend kunnen worden.

Het is een logische stap, passend binnen de RIVM-richtlijnen, om aan sluiten bij het openen van de grenzen in de EU.