Grote zoekactie op Oosterschelde naar persoon te water

Gepubliceerd op 18 juni 2020 om 23:19

ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn donderdagavond een grote zoekactie gestart nadat er mogelijk iemand van de Zeelandbrug zou zijn gesprongen. Door de zoekactie was de Zeelandbrug tot 23.00 uur volledig afgesloten voor verkeer.

Een voorbijganger op de Zeelandbrug heeft rond 21.30 uur melding gemaakt van een persoon die mogelijk van de brug zou zijn gesprongen. De persoon is tot op heden niet op de brug of op land aangetroffen, daarom is een zoekactie opgestart naar de mogelijke drenkeling. Direct werden twee boten van de KNRM, een helikopter van de Kustwacht en een brandweervaartuig opgeroepen. Bij Colijnsplaat stonden twee ambulances en een traumahelikopter stand-by.

Een uur na de melding hebben de hulpdiensten afgeschaald en zijn de ambulances en traumahelikopter retour gegaan. De KNRM heeft nog tot 23.30 uur gezocht op de Oosterschelde maar zonder resultaat. De reddingsboten zijn inmiddels retour naar Neeltje Jans. Door de inzet van de hulpdiensten op de brug was deze tot 23.00 uur afgesloten voor al het verkeer.