Vermiste tbs'er Henk Ernst was mogelijk in Renesse

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 10:03

RENESSE - De vermiste tbs'er Henk Ernst was donderdag mogelijk in Renesse. Na de inzet van burgernet en een zoektocht van de politie werd hij niet aangetroffen. Het is niet bekend of hij ook daadwerkelijk in Renesse was.

Henk Ernst wordt gezocht nadat hij niet terug keerde van zijn verlof in Rotterdam. Donderdagmiddag verstuurde de politie een burgernet bericht met het signalement van de 61-jarige Henk Ernst, Hij zou inmiddels een snor hebben en zijn haar zwart hebben geverfd. Ook de politie was met meerdere eenheden in en rond Renesse maar de man is uiteindelijk niet meer aangetroffen. 

Henk Ernst is in 1998 tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS veroordeeld voor meerdere geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn TBS-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam. Op 4 juli is hij overlopen bij een woninginbraak in Zoutelande. Hij heeft kans gezien te ontsnappen. Sindsdien is een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNl, druk bezig de man op te sporen.

In 2003 ontsnapte hij ook al een keer uit een tehuis voor resocialisatie waarna hij in zes weken tijd meerdere overvallen pleegde op supermarkten en hotels. Verder wordt hij verdacht van gewapende overvallen, afpersingen, gijzeling, inbraken en diefstallen.

Vorige week dinsdag werd er op Schouwen-Duiveland ook al gezocht door een speciaal politieteam en een politiehelikopter. Of dit ook te maken heeft met Henk Ernst wil de politie niet bekend maken.  

Signalement

Henk Ernst is 186 cm. lang en heeft een normaal postuur. Opvallend is het spleetje tussen zijn voortanden. Hij heeft diverse tatoeages waaronder een vogel en panter op zijn rechterarm en een bloem, dobbelsteen en papegaai op zijn linkerarm. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een lichte broek, een geblokt overhemd, donkere schoenen en een donkere jas. De politie vermoedt dat hij in de buitenlucht slaapt. Hij heeft inmiddels zijn haar zwart geverfd, maar zijn grijze haar is nog zichtbaar. Ter vermomming draagt hij soms een bril. Bij het zien van de man bel dan de politie en benader niet zelf!