Home » Politie treft meterslange schildpad aan in Oosterschelde

Politie treft meterslange schildpad aan in Oosterschelde

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 17:56

OOSTERSCHELDE - De landelijke eenheid van de politie is vanmiddag tijdens een training een meterslange schildpad tegen gekomen op de Oosterschelde. Specialisten van Diergaarde Blijdorp werden erbij gehaald voor onderzoek.

Tijdens een training van de landelijke eenheid op de Oosterschelde dachten de agenten een vreemd voorwerp te zien. De schipper besloot voor de zekerheid om te keren om poolshoogte te nemen.

Ter plaatse bleek het te gaan om een lederschildpad van ongeveer 2.5 meter. Dit betekent volgens experts dat het om een volwassen schildpad gaat die 500 tot 900 kilo worden. Het zou dan ook gaan om de grootste schildpadden soort ter wereld. 

De schildpadden worden wel vaker in de Noordzee gezien maar nooit in wateren zoals de Oosterschelde. Zolang er genoeg voedsel is maken experts zich geen zorgen. Lederschildpadden eten kwallen en die zijn er in de Oosterschelde genoeg.

Experts van Blijdorp hebben besloten om het dier niet te vangen omdat de schildpad nog gezond is. Reddingspogingen zouden teveel stress veroorzaken en zolang de schildpad niet achteruit gaat is dit overbodig. De schildpad wordt goed in de gaten gehouden en volgens de laatste informatie zwemt de schildpad weer richting de Oosterscheldekering. 


«   »