Zeer grote brand in loods bij Burgh-Haamstede

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 01:46

BURGH-HAAMSTEDE - Zondagnacht is er een grote uitslaande brand uitgebroken in een loods langs de N57 bij Burgh-Haamstede. 

De brand werd rond 23.25 uur ontdekt in een loods met caravans. Al snel bleek het om een grote uitslaande brand te gaan en om 23.30 uur werd er opgeschaald naar zeer grote brand. Brandweerkorpsen vanuit Zierikzee, Renesse, Burgh-Haamstede, Kerkwerve, Brouwershaven en Scharendijke zijn ter plaatse voor het blussen. 

In de loods staan caravans gestald, er hebben zich enkele kleine explosies voorgedaan. De in de loods aanwezige dieseltank is leeg. Door de inzet van de brandweer zijn naastgelegen gebouwen behouden gebleven. De loods en caravans zijn door de brand verloren gegaan.

Omdat er geen kans meer is op uitbereiding konden om 01.30 uur de eerste twee tankautospuiten gaan inpakken. De verdere inzet wordt gedaan met drie tankautospuiten en een hoogwerker. Omdat het blussen nog enkele uren inbeslag gaat nemen komt er een verzorgingseenheid met eten en drinken ter plaatse. De N57 blijft nog afgesloten door de brandweerinzet. 


«   »