Auto doorgereden na ernstig ongeluk met scooter bij Oosterland

Gepubliceerd op 24 november 2020 om 20:45

OOSTERLAND - De politie heeft dinsdagavond lang onderzoek gedaan na een ongeval met een scooter op de parallelweg langs de N59 tussen Nieuwerkerk en Oosterland. Na onderzoek is gebleken dat er een auto is doorgereden na het ongeval. 

Omstreeks 17.50 uur werden ambulance en politie met spoed naar de N59 gestuurd nadat hier een gewonde scooterbestuurder was aangetroffen. Na behandeling ter plaatse is het slachtoffer naar het ziekenhuis in Dirksland vervoerd. Omdat het niet duidelijk is wat er precies is gebeurd en er mogelijk een voertuig bij het ongeval betrokken is geweest heeft de politie lang onderzoek gedaan. 

Rond 19.00 uur is de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) gestart met onderzoek op locatie van het ongeval. Hierbij zijn meerdere auto onderdelen aangetroffen die bij een zwarte BMW X-serie zouden horen. Volgens de politie is de BMW waarschijnlijk frontaal in botsing gekomen met de scooter en hierna zijn doorgereden. Door het onderzoek is de Parallelweg tussen Nieuwerkerk en Oosterland nog altijd afgesloten. Het slachtoffer raakte volgens de politie ernstig gewond. Verdere details van het ongeval kunnen nog niet bekend gemaakt worden. De politie vraagt getuigen te melden via 0900-8844.