Dode bij uitslaande brand in Zonnemaire

Gepubliceerd op 31 december 2020 om 06:43

ZONNEMAIRE - Een woning is woensdag op donderdagnacht volledig verwoest door een uitslaande brand. Door de brandweer is een overleden persoon aangetroffen.

De uitslaande brand in een hoekwoning aan de Beatrixstraat in Zonnemaire werd omstreeks 03.45 uur ontdekt en was bij aankomst van de brandweer al uitslaand. Omdat de brand inmiddels ook al was overgeslagen naar een naastgelegen woning is er om 04.00 uur opgeschaald naar middelbrand.

De brand is bestreden door twee tankautospuiten, een hoogwerker en een waterwagen. De woning waar de brand is ontstaan is volgens de brandweer volledig uitgebrand. Ook de naastliggende woning is door de brand onbewoonbaar geworden. Door de inzet van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand verder uitbreidde naar een derde woning.

Omdat het lange tijd onduidelijk was of er nog mensen in de woning aanwezig waren stonden er twee ambulances stand-by. Ondanks de inzet van de hulpdiensten is er in de woning een lichaam van een man aangetroffen. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de bewoner van de woning. Na de werkzaamheden van de brandweer gaat de politie starten met een forensisch onderzoek in de woning. 


«   »