Dronken man uit Burgh-Haamstede houdt politie flink bezig in Colijnsplaat

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 09:48

Colijnsplaat - Een 43-jarige man uit Burgh-Haamstede is dinsdag 2 februari aangehouden op de Beatrixstraat. De man zorgde gedurende de avond meerdere malen voor overlast.

Rond 20.30 uur kwam de eerste melding binnen bij het Operationeel Centrum van de politie. De man had het toen aan de stok met bewoners van een pand aan de Tulpstraat waar hij op bezoek zou zijn. Na bemiddeling van agenten leek de rust te zijn terug gekeerd.

 

Tweede melding

Rond 21.44 uur kwam er opnieuw een melding binnen. Dezelfde bewoners van de het pand aan de Tulpstraat zouden nu met de dood bedreigd worden door de man. Opnieuw kwamen agenten ter plaatse, maar de verdachte was nergens meer te bekennen. De bewoners deden ook geen aangifte tegen hem. Agenten hebben nog in het dorp gezocht naar de verdachte, maar troffen hem niet aan.

 

Derde melding

Rond 22.20 uur kregen agenten opnieuw het verzoek om richting Colijnsplaat te gaan. De verdachte zou nu schreeuwend op straat lopen en voor veel overlast zorgen. De man was, toen de politie ter plaatse kwam, wederom nergens te bekennen.

Aanhouding

Uiteindelijk is de man aan de Beatrixstraat aan gehouden nadat er een vierde melding binnen kwam dat hij iemand met een mes zou hebben bedreigd. Tijdens de aanhouding vond de dronken man het nodig agenten de huid vol te schelden en te beledigen. Ook probeerde hij een van de dienders te schoppen. Aangekomen bij het cellencomplex is hij met enige moeite ingesloten.