Home » Burgemeester Zeeland: Vertrouwen dat terrassen veilig open kunnen, maar handhaven wanneer ondernemers zelf open gaan

Burgemeester Zeeland: Vertrouwen dat terrassen veilig open kunnen, maar handhaven wanneer ondernemers zelf open gaan

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 18:52

ZEELAND - Na berichten in de media dat horeca-ondernemers de terrassen op 2 maart willen open gooien zijn de burgemeester van Zeeland bij elkaar gekomen voor overleg. 

De burgemeester zijn het er over eens dat de terrassen veilig open kunnen als de landelijke maatregelen dat toestaan.

Burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) komt met een reactie vanuit de burgemeesters in een persbericht;

"Wij voelen als burgemeesters als het ware met een dubbele ziel mee met de samenleving. We moeten aan de ene kant iedereen beschermen en uiterst voorzichtig zijn vanuit de coronarisico’s die er nog steeds zijn. En oog hebben voor de druk op de zorg die nog steeds hoog is en snel verder kan oplopen. Tegelijkertijd snappen we ondernemers die heel graag hun terras weer openen. Maar we moeten met elkaar allemaal de regels strikt blijven respecteren en opvolgen.


Wij steunen het beleid van het Rijk. En zullen de regels dan ook handhaven als ondernemers zelf al open gaan. Wat wij zullen doen is met het Rijk (via het Veiligheidsberaad) in gesprek gaan en aangeven dat wij er als Zeeuwse burgemeesters vertrouwen in hebben dat terrassen veilig open kunnen. Ook vorig jaar heeft de sector laten zien hier uiterst verantwoord mee om te gaan. Het kan bovendien ongewenste drukte op straat en op openbare plekken voorkomen. Het is uiteindelijk een afweging die het Rijk zal maken en wij vertrouwen erop dat die afweging uiterst zorgvuldig gebeurt." 


«   »