Burgemeester Schouwen-Duiveland: Vernielen handhaving auto’s laffe daad

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 19:15

ZIERIKZEE - Burgermeester Van der Hoek heeft boos gereageerd nadat vandalen banden hebben lek gestoken bij het gemeentehuis in Zierikzee. 

Afgelopen nacht werden bij drie voertuigen van de handhaving en een auto van het Zorgloket banden lek gestoken. Bij het gemeentehuis hangen meerdere camera's maar volgens de handhaving zijn de vernielingen van de auto's helaas niet te zien. Burgemeester Van der Hoek reageerde op de vernielingen en noemt het een "laffe daad". 

Van der Hoek in een bericht op Facebook:

“Dit is kwalijk en zorgelijk, maar ook een laffe daad. Dit is het recht in eigen handen nemen en dat kunnen we nooit toestaan. Wanneer je het niet eens bent met ons beleid of onze handhavers, ga dan in gesprek of dien een bezwaar in. Nu vernielt iemand onze auto’s, wij snappen niet waarom, en de schade kunnen wij met elkaar als gemeenschap betalen. Ook de banden van een auto van het Zorgloket zijn vernield. Daardoor kunnen afspraken thuis bij onze inwoners met een beperking, of onze kwetsbare ouderen, helaas niet doorgaan."

"Er zijn camerabeelden die wij overhandigen aan de politie. Als iemand het blijkbaar stoer vindt om dit te doen, wees dan ook zo stoer jezelf alvast te melden."

"Door corona is het voor iedereen een bijzondere en moeilijke tijd. Een tijd waarin er ook veel gevraagd wordt van onze BOA’s. Zij verdienen juist alle respect. Onze BOA’s zijn daarnaast niet alleen maar bezig met coronamaatregelen. Ze doen zoveel meer, bijvoorbeeld service verlenen aan onze inwoners en gasten of assistentie verlenen bij meldingen, zoals bij overlast of een reanimatie. In ons uitgestrekte buitengebied, met niet op elke straathoek een agent, is het goed dat wij ook onze BOA’s hebben."

"Zij doen er alles aan om toezicht te houden op de veiligheid en leefbaarheid op Schouwen-Duiveland, voor ons allemaal!”

Zie ook:

Voertuigen handhaving vernield in Zierikzee