Beelden oplichtingszaak uit Nieuwerkerk op tv

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 10:04

Nieuwerkerk - Waterlandkerkje - In de uitzending van het opsporingsprogramma ‘Bureau Rijnmond’ worden op donderdag 8 april opnieuw beelden getoond van twee oplichtingszaken. Deze feiten zijn gepleegd op 5 september 2020 in Nieuwerkerk en op 24 december in Waterlandkerkje.

 

Op 5 september werd een vrouw uit Nieuwerkerk voor bijna 1.000 euro opgelicht nadat zij een WhatsAppje kreeg van 'haar zoon'. Deze zei dat hij een nieuw telefoonnummer zou hebben. Een man staat dezelfde middag al op beeld bij een pinautomaat aan de Thomas Morelaan in Rotterdam. Op 24 december werd opnieuw een vrouw, maar nu uit Waterlandkerkje (gemeente Sluis) voor bijna 2.500 euro opgelicht. Ook zij kreeg een WhatsAppje van 'haar zoon'. De verdachte in deze zaak pint kort achter elkaar bedragen bij pinautomaten van verschillende banken. Onder andere diezelfde avond bij een pinautomaat aan de Mathenesserplein in Rotterdam.

 

Opsporingsberichten

Tijdens het politieonderzoek zijn van beide situaties bewakingsbeelden opgevraagd. De politie hoopt dat er mensen zijn die de mannen op de beelden herkennen. In twee opsporingsberichten staan de foto’s, namelijk van de oplichting in Nieuwerkerk en de oplichting in Waterlandkerkje.

Uitzendingen

De uitzending van Bureau Rijnmond is donderdag 8 april om 17.20 uur op RTV Rijnmond. Het programma wordt daarna ieder half uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur en is ook terug te zien op de website van Bureau Rijnmond.