Twee jaar cel voor wapenbezit en veroorzaken explosies in Zierikzee

Gepubliceerd op 8 april 2021 om 21:30

ZIERIKZEE - Een 32-jarige inwoner uit Zierikzee heeft twee jaar cel gekregen na het veroorzaken van explosies in de Moggestraat en het bezit van wapens en drugs. De straf is minder hoog dan de eis van drie jaar.

Omwonende van de Moggestraat in Zierikzee werden in de nacht van 16 september 2020 opgeschrikt na meerdere explosies bij een woning. De brandweer en politie stelden een onderzoek in waarna bleek dat er zwaar illegaal vuurwerk in een tuin was gegooid. Nog geen week later was er opnieuw een explosie bij de woning, dit keer ontstond er schade aan de voorkant van de woning.

Een 32-jarige man uit Zierikzee bekende later achter de explosies te zitten en ook zou hij in een clownspak in de tuin van de slachtoffers hebben gestaan. Volgens de bewoners zwaaiend met een mes maar dit is niet bewezen. De man werd ook verdacht van het doorknippen van een autoremleiding bij de moeder van de man uit de woning in de Moggestraat, maar ook dat acht de rechtbank niet bewezen. 

In de woning van de verdachte werden ook ruim zevenhonderd pillen, GHB, en een wapen aangetroffen door de politie. 

De rechter verklaarde de man bij de uitspraak licht verminderd toerekeningsvatbaar. De 180 dagen die hij in voorarrest heeft gezeten, worden van de straf afgetrokken.

 

Zie ook: Aanhouding na explosies in tuin van woning in Zierikzee

Zie ook: Politie zoekt getuigen van explosies in Moggestraat Zierikzee

Zie ook: Verdachte van vuurwapenbezit bekent brandstichtingen Moggestraat in Zierikzee