Man (25) uit Zierikzee aangehouden na schietincident Goes

Gepubliceerd op 27 juni 2021 om 16:57

Goes - Zondag 27 juni 2021 is er een verdachte aangehouden naar aanleiding van een schietincident met een vuurwapengelijkend voorwerp. Er zijn geen gewonden gevallen.

De meldkamer ontving om 10.35 uur een melding dat er een man met wapen in een woning aan de Leeuwerikenstraat zou zijn en dat deze man geschoten zou hebben. De 25-jarige verdachte uit Zierikzee is daarna in een auto gestapt en weggereden. Tijdens het wegrijden zou hij nog een poging hebben gedaan om iemand aan te rijden.

Agenten ter plaatse treffen geen gewonden aan, wel zien zij een patroonhuls op de grond liggen. Als agenten bezig zijn met het onderzoek, komt de verdachte rond 11.00 uur terug naar de locatie van het incident. Tijdens deze poging om de verdachte aan te houden worden er door de politie en verdachte schoten gelost, maar de verdachte weet alsnog te ontkomen in een auto.

Na een uitgebreide zoektocht, waarbij ook een helikopter wordt ingezet, wordt de verdachte aangetroffen in een woning in Kapelle. Een agent weet de verdachte uit de woning te praten en kan hem aanhouden. De verdachte is overgebracht naar de politiecel. Agenten doen verder onderzoek naar dit incident.