Gewonden bij meerdere ernstige geweldsincidenten op Schouwen-Duiveland

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 20:15

Scharendijke - De afgelopen week hebben zich zeker vier ernstige geweldsincidenten voorgedaan in Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke. Politie en justitie zijn een onderzoek gestart en vermoeden dat deze voorvallen met elkaar te maken hebben. Mogelijk zijn er nog meer slachtoffers. De politie is naar hen op zoek en naar mogelijke foto's of filmpjes van deze incidenten.

Het eerste incident vond plaats op zaterdagmorgen 31 juli in de buurt van het strandpaviljoen 'De Wijde Blik', aan het begin van de Brouwersdam bij Scharendijke. Een 19-jarige jongeman uit Scharendijke werd rond half drie plotseling geslagen. Enkele getuigen zagen de dader snel wegrennen. Het slachtoffer is bij de huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld. Het incident werd pas donderdag jl. bij de politie gemeld. Het slachtoffer deed aangifte van deze mishandeling.

Schoppen

Bij datzelfde strandpaviljoen was het woensdagmorgen 4 augustus rond half twee weer raak. Een eveneens 19-jarige jongeman uit Renesse werd door een groep van zeker zes jongens in elkaar geschopt. Op enig moment wist hij te ontkomen. Het slachtoffer liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op. De politie werd gewaarschuwd. Van de jongeman werd een aangifte opgenomen.

Beroving

Aan de Rampweg in Renesse, ook aan het begin van de Brouwersdam werd woensdagmorgen vroeg rond 1.30 uur een 17-jarige jongen uit het Duitse Ratingen van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer hoorde bij een groepje Duitse jongeren. Toen hij even van zijn fiets stapte, werd hij door twee jongens bedreigd en geduwd. Toen de Duitser dacht dat de dader een mes wilde pakken, rende hij weg. Het duo ging er daarna op de fiets vandoor. De politie vermoedt dat dit duo ook betrokken is geweest bij de anderen geweldsincidenten.

Ziekenhuis

Het meest ernstige incident vond afgelopen nacht plaats, dus vrijdagmorgen 6 augustus rond 00.45 uur op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede. Twee 21-jarige jongemannen uit Breda werden op de camping in elkaar geslagen. De slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze liepen meerdere botbreuken in hun gezicht op.

Heb je beelden van deze incidenten?

De politie is een onderzoek gestart naar deze reeks incidenten en heeft in ieder geval een vermoeden van de identiteiten van de verdachten van het meest recente incident op de camping. De politie vermoedt dat de afgelopen week nog meer geweldsincidenten hebben plaatsgevonden, die nog niet bekend zijn. Ook is de politie op zoek naar foto's, filmpjes of bewakingsbeelden van deze incidenten. Mensen kunnen beeldmateriaal uploaden via het tipformulier. Wil je ook aangifte doen of heb je meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Je kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021208695