Man uit Zierikzee klimt met honkbalknuppel op dak in Geersdijk

Gepubliceerd op 9 oktober 2021 om 12:01

Geersdijk - Vrijdagavond rond 18.00 uur meldden omwonenden bij de politie dat er in de Barkey Wolfstraat in Geersdijk mogelijk ingebroken werd in een woning. Agenten gingen ter plaatse en troffen op het dak van de betreffende woning een man aan. De man sloeg met een honkbalknuppel om zich heen en vernielde dakpannen en ontluchtingspijpen die op het dak stonden.

Ook had de man een ruit ingeslagen om de woning binnen te komen. De agenten vroegen de man meerdere malen om naar beneden te komen, maar dit weigerde hij. Uit voorzorg werd stond een ambulance en de brandweer stand-by. Leden van het arrestatieteam (DSI) kwamen ter plaatse om de politie te ondersteunen bij de aanhouding op hoogte maar de inzet hiervan bleek niet meer nodig. Nadat de agenten ongeveer anderhalf uur met de man in gesprek waren geweest besloot hij dat het genoeg was geweest. Hij gooide de honkbalknuppel naar beneden en kwam zelf ook van het dak.

Eenmaal met zijn voeten op de grond werd de man, een 40-jarige inwoner van Zierikzee, aangehouden en is hij overgebracht naar een politiecellencomplex.

De man is daar ingesloten en zit nu nog vast. Vandaag wordt hij verhoord. Tegen hem is aangifte gedaan van vernieling. De brandweer heeft de losliggende dakpannen weer terug gelegd.