Dode en gewonden bij ernstig ongeval op N59 bij Bruinisse

Gepubliceerd op 14 december 2021 om 17:00

BRUINISSE - Bij een ernstig ongeval op de N59 tussen Bruinisse en Oude-Tonge is dinsdagmiddag een persoon om het leven gekomen. Drie andere raakten gewond. 

Omstreeks 14.10 uur kwamen een vrachtwagen en twee personenauto's hard in botsing. Direct werden meerdere brandweerploegen en drie traumahelikopters opgeroepen. Bemanning van een toevallig passerende Chinook van defensie landde langs de N59 om eerste hulp te verlenen. 

De brandweer vanuit Zeeland en Goeree-Overflakkee werden ingezet om de slachtoffers uit beide auto's te knippen. Volgens een woordvoerder van de politie is door het ongeval één persoon ter plaatse overleden, een andere raakte ernstig gewond en twee personen liepen lichte verwondingen op. 

Specialisten van de politie eenheid Rotterdam doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Vanwege het onderzoek en de berging van de voertuigen zal de N59 nog tot zeker 20.00 uur volledig afgesloten zijn. Verkeer richting Rotterdam en Bruinisse kan het beste omrijden via Ouddorp of de A58.