Twee jaar cel geëist voor poging verkrachting van collega

Gepubliceerd op 16 december 2021 om 21:52

ZIERIKZEE - Het Openbaar Ministerie heeft tegen de 29-jarige Zierikzeeënaar K. S. twee jaar cel geëist. Hij zou geprobeerd hebben een collega te verkrachten na een feestje. 

Na een bedrijfsfeestje van een Zierikzees bedrijf wilde een vrouwelijke collega de man naar huis brengen, omdat fietsen niet meer verstandig leek. Als dank werd de vrouw uitgenodigd voor een kop koffie bij de verdachte thuis. In de woning begon K. de vrouw te betasten op de bank. Omdat het slachtoffer volgens de verdachte niet zou hebben tegengestribbeld ging hij ervan uit dat ze instemde met seks. 

Volgens het slachtoffer is ze de slaapkamer ingetrokken en hierbij mishandeld. De verdachte zou hier naar eigen zeggen niet veel meer van herinneren. Een poging om te ontsnappen uit de woning mislukte omdat de deur dicht zat met een kettingslot. Een buurman hoorde herrie uit de woning komen en kon door een deur in te trappen de vrouw uit de woning trekken. 

De inmiddels gealarmeerde politie hield de bewoner aan nadat een blaastest mislukte. De man zit in voorarrest voor poging tot verkrachting, mishandeling en vrijheidsberoving. De uitspraak van de rechtbank is op 30 december 2021.