Man uit Serooskerke aangehouden voor diefstallen uit zeilboten

Gepubliceerd op 24 december 2021 om 14:50

Serooskerke - Op dinsdag 21 december 2021 hield de politie een inwoner van Serooskerke (gemeente Schouwen-Duiveland) aan op verdenking van meerdere diefstallen uit boten.

Vanaf september van dit jaar zag de politie een stijging in het aantal aangiftes van diefstallen uit (zeil)boten. Het ging dan met name over inbraken in boten in jachthavens op Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland. Er werden goederen weggenomen als: navigatie-apparatuur, lieren en snelheidsmeters, maar ook zeiloveralls en huishoudelijke gebruiksvoorwerpen. In totaal werd er tot nu toe achttien keer aangifte gedaan. De politie stelde een onderzoek in. Dat onderzoek leidde uiteindelijk naar de Serooskerkenaar.

Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte, onder leiding van de rechter-commissaris, hebben agenten meer dan 100 goederen in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Bezoek uw boot, ook buiten het seizoen
De politie roept booteigenaren op om ook buiten het vaarseizoen af en toe eens een kijkje bij hun vaartuig te nemen om te controleren of alles nog is zoals zij de boot hebben achtergelaten. Wanneer u er dan achter komt dat er goederen weg zijn, dan kunt u hiervan aangifte doen bij de politie.