Gezochte Belg en kind mogelijk in Zuid-Nederland

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 16:20

ZEELAND - De Nederlandse politie houdt er rekening mee dat een in België gezochte man (34) die woensdag 12 januari jl. met een jongen (4) uit Sint Niklaas verdween, mogelijk in Zeeland verblijft. Met een politiehelikopter werd maandag al meerdere keren gezocht in Zeeland. 

De politie maakt zich grote zorgen om de gezondheid van het tweetal. De gezochte Belg wordt dringend opgeroepen om zich te melden.

De man is ongeveer 1m80 lang en normaal gebouwd. Hij heeft groene ogen, kort, donkerblond haar en een baard.Het is niet bekend welke kleding hij droeg op het ogenblik van zijn verdwijning.

Het kindje is ongeveer 1m02 lang en normaal gebouwd. Hij heeft bruine ogen en bruin haar. Op het ogenblik van zijn verdwijning droeg hij een donkerblauwe jas met rode strepen.

Update:

De 34-jarige Belg is vanmiddag omstreeks 14.15 uur na een melding over een verdachte situatie in Meerkerk aangehouden. Hij was daar alleen. Uit verder onderzoek bleek dat hij zijn auto had achterlaten bij een bedrijf in Gorinchem, de auto is daar aangetroffen en veilig gesteld. De vierjarige jongen is echter niet nog gevonden. Het verhoor met de verdachte heeft tot op heden nog niet geleid tot het vaststellen van de verblijfplaats van het kind. Er wordt daarom een Amber Alert verstuurd