Onderzoek overleden Dean nog in volle gang

Gepubliceerd op 18 januari 2022 om 10:48

NEELTJE JANS - De politie is nog druk bezig op de locatie waar maandagavond het lichaam van de 4-jarige Dean werd aangetroffen. 

Maandagavond werd rond 22.00 uur het lichaam gevonden van het 4-jarige jongetje uit België. Volgens de politie werd het lichaam aantroffen tussen rotsblokken in de buurt van een afgelegen parkeerplaats aan de Faelweg. Een 34-jarige verdachte werd gistermiddag aangehouden in Meerkerk, hij zou de politie de locatie van het lichaam hebben vertreld waarna een groot onderzoek startte met onder andere een politiehelikopter. 

Na het aantreffen van het lichaam werd een groot plaats delict gemaakt en werd een speciale Plaats Delict Unit van de politie bij de locatie neergezet. De omgeving is afgeschermd met zwarte schermen om ongestoord onderzoek te kunnen doen. Op het moment wordt door de politie nog onderzoek gedaan naar de exacte doodsoorzaak van het slachtoffertje. 

Inmiddels is ook bekend geworden dat verdachte Dave de K. al eerder vast heeft gezeten voor zware mishandeling met de dood tot gevolg op een kind. De verdachte zou op Dean hebben gepast omdat de moeder van het slachtoffer in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen was in verband met een depressie. De twee waren sinds 12 januari vermist.

Zie ook: Lichaam aangetroffen in zoektocht naar vermist kindje  📷

Politie: Alles wijst erop dat stoffelijk overschot van Dean is