Man (19) aangehouden voor oplichtingen in Zeeland

Gepubliceerd op 8 februari 2022 om 17:59

Middelburg - Een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdag 4 februari 2022 omstreeks 16:30 uur door de politie aangehouden op Eindhoven Airport. Voor fraude en oplichting. De man heeft zich in 2021 schuldig gemaakt aan 9 oplichtingszaken en stond daarom gesignaleerd door de Politie.

Aangiftes
Tegen de verdachte waren meerdere aangiftes gedaan van fraude en oplichting. Dit onder andere van bewoners uit Goes, Rilland, Bruinisse en Oost-Souburg. In totaal liggen er 5 aangiftes in Zeeland en 4 elders in het land. In iedere zaak werd er gesproken over duizenden euro’s die werden buitgemaakt.

Slachtoffers werden gebeld door een “bankmedewerker” en bewogen hun pincode af te geven. Vervolgens werden hun bankpas en in een enkel geval zelf een Random Reader thuis opgehaald. In alle gevallen ging het om oudere slachtoffers.

Opsporing Verzocht
In november 2021 werd er in Opsporing Verzocht al aandacht gegeven aan deze zaak. De 19-jarige verdachte herkende zich op beelden van de pintransactie die werden uitgezonden in het programma en belde vervolgens zelf naar de politie om zich te melden.