Auto belandt in weiland na ongeval op N59

Gepubliceerd op 12 februari 2022 om 22:41

OOSTERLAND - Een persoon is zaterdagavond gewond geraakt na een ernstig ongeval op de N59 tussen Oosterland en Bruinisse. De weg werd volledig afgesloten voor verkeer. 

De hulpdiensten werden rond 20.30 uur opgeroepen voor een ongeval met mogelijke beknelling op de N59 tussen Oosterland en Bruinisse. Op de doorgaande weg waren twee personenauto's in botsing gekomen. Volgens de politie vloog één van de auto's meerdere keren over de kop waarna deze in een weiland tot stilstand was gekomen. 

Omdat de persoon mogelijk bekneld zat werd de brandweer met spoed opgeroepen. Ter plaatse bleek hier geen sprake van en kon het hulpverleningsvoertuig uit Zierikzee gecanceld worden. Na behandeling is een inzittende met spoed vervoerd naar een ziekenhuis buiten de provincie. Een tweede persoon is gecontroleerd in een ambulance maar raakte niet gewond. 

Door het ongeval werden de N59 en de Parallelweg tussen Oosterland en Bruinisse afgesloten voor al het verkeer. Rond 21.30 uur kon de weg weer geopend worden. Bergingsbedrijf Ista heeft beide voertuigen weggesleept. Team verkeer van de politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.