Brandweer Goes winnaar van wedstrijden in Zonnemaire

Gepubliceerd op 24 april 2022 om 12:49

Zonnemaire - De molen van Zonnemaire was zaterdag de hele dag het decor voor de provinciale brandweer wedstrijden. Tien ploegen vanuit heel Zeelanden speelde mee voor een plek in de volgende ronde. De wedstrijd werd georganiseerd door de brandweer van Brouwershaven.

De ploeg van Brouwershaven had de planning voor de wedstrijd al twee jaar klaar liggen maar vanwege corona kon er niet gespeeld worden. Nadat vrijdagavond een ploeg uit Herkingen proef had gespeeld om de laatste puntjes op de 'i' te zetten, was het zaterdag tijd voor tien Zeeuwse ploegen. Vanaf de Kazerne in Brouwershaven rukte de ploegen uit voor een melding van een gebouwbrand aan de Molendreef in Zonnemaire. Bij het inmelden bij de "meldkamer" bleek brand te zijn uitgebroken in een molen waarna de molenaar was gevlucht naar een balustrade en een tweede slachtoffer vermist zou zijn.

Bij aankomst bleek op de begane grond van de molen een klein brandje te zijn in een bak met oud papier wat voor veel rook zorgde. Nadat de brand geblust was kon de molenaar met een vluchtmasker gered worden. Het tweede slachtoffer was via smalle trappetjes naar de bovenste verdieping van de molen gevlucht en moest met een vluchtmasker naar beneden begeleid worden. 

Nadat de slachtoffers overgedragen waren aan het aanwezige ambulancepersoneel en het pand veilig was overgedragen aan de politie kon alles weer ingepakt worden en was het einde scenario. Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) beoordeelde alle ploegen op de inzet en aanpak van de brand. Burgermeester Jack van der Hoek heeft de uitslag van de wedstrijden bekend gemaakt in het dorpshuis van Zonnemaire. De beste drie zijn door naar de volgende ronde op 14 mei in Burgh-Haamstede. 

  1. Oranjeweg (Goes)
  2. Troelstralaan (Goes)
  3. 'S-Gravenpolder