Grote brand bij houthandel in Dreischor

Gepubliceerd op 11 juli 2022 om 19:03

DREISCHOR - Bij de houthandel aan de Beldert in Dreischor heeft maandagmiddag een korte maar felle brand gewoed. De brandweer schaalde op naar grote brand. 

Rond 16.45 uur werd een uitslaande brand in een loods gemeld aan de Beldert. Omdat het om een bedrijf gespecialiseerd in hout betrof werd direct opgeschaald naar middelbrand. De brand begon in een container naast de loods en sloeg over naar een wand en afzuiginstallatie van het bedrijf. Om genoeg materiaal en water ter plaatse te hebben werd bij aankomst van het eerste blusvoertuig opgeschaald naar grote brand. 

Bij de brand kwam korte tijd veel rook vrij die in de weide omgeving te zien was. De brandweer zette eenheden uit kazernes Dreischor, Bruinisse, Zierikzee, Burgh-Haamstede, Oosterland, Kerkwerve, Oranjeweg Goes, Sluiskil en Arnemuiden in. De container gevuld met zaagsel is met behulp van een hoogwerker afgeblust. Om de brand in de afzuiginstallatie te blussen werd een speciaal Cobra-systeem uit Sluiskil ingezet. Rond 18.00 uur kon het sein brand meester gegeven worden. Naar verwachting is de brandweer nog lange tijd bezig met nablussen. 

Stichting Salvage is opgeroepen om de eigenaren van het bedrijf bij te staan bij de afhandeling van de schade. De burgemeester van Schouwen-Duiveland heeft met de betrokken personen en brandweerlieden gesproken. Bij de brand raakte geen personen of dieren gewond.