Blushelikopter ingezet bij grote duinbrand Brouwersdam

Gepubliceerd op 9 augustus 2022 om 20:58

OUDDORP - In het duingebied bij de Brouwersdam is dinsdagmiddag een zeer grote duinbrand ontstaan. Vanwege de omvang van de brand werd een blushelikopter van defensie ingezet. 

De brand brak rond 15.30 uur uit in het duingebied aan De Punt in Ouddorp. Vanwege de snelle uitbereiding van de brand en de evacuatie van honderden vakantiegangers schaalde de brandweer groot op. Meer dan 20 tankautospuiten, 10 waterwagens en ander ondersteunende brandweerwagens zijn ingezet voor de bestrijding van de brand. Vanuit defensie is rond 19.00 een blushelikopter ingezet om uitbereiding naar loodsen en een camping te kunnen voorkomen. 

Ook vanuit Schouwen-Duiveland zijn voertuigen uit Burgh-Haamstede, Renesse, Scharendijke, Zierikzee en Oosterland ingezet. Vanuit Twente is een handcrew gespecialiseerd in natuurbranden onderweg om te assisteren. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond is er geen aanwijzing dat de brand is aangestoken. 

Vanwege de ontruiming van onder andere een camping en het lastig bereiken van de brandhaard is opgeschaald naar GRIP2. Bij de brand is niemand ernstig gewond geraakt. Naar verwachting gaat het blussen van de brand nog uren duren. Rond 21.00 uur meldde de Veiligheidsregio dat de blussing met de helikopter succesvol was. Het natuurbrand team gaat de blussing verder overnemen.