112schouwen.nl
Home » Persberichten » Fraude en illegaal wapenbezit in Renesse

Fraude en illegaal wapenbezit in Renesse

Gepubliceerd op 29 juli 2016 om 08:46

RENESSE - In Renesse zijn vannacht twee minderjarige meisjes verwezen naar HALT vanwege identiteitsfraude. Ook kreeg een 16-jarige jongen een bekeuring omdat hij een mes bij zich had.

De twee meisjes, een van 17 uit Hellevoetsluis en een van 16 uit Wenum Wiesel, hadden allebei een identiteitsbewijs bij zich van een andere persoon. Dit werd rond 00.30 uur en rond 01.00 uur opgemerkt door beveiligers van een discotheek aan de Hogezoom die de beide dames overdroeg aan de politie. De meisjes zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Met de ouders en de twee verdachten is de afspraak gemaakt dat zij een straf gaan volbrengen door tussenkomst van HALT.

Een 16-jarige jongen uit Goedereede kreeg vannacht omstreeks 02.30 uur een bekeuring voor het bij zich hebben van een valmes. Dit is een verboden wapen. Hij werd betrapt door een medewerkster van een horecagelegenheid. Zij gaf het mes aan beveiligers en de beveiligers droegen de jongen over aan de politie. Hij is vrijwillig meegegaan naar het bureau waar een bekeuring is uitgeschreven. De jongen deed afstand van het mes. Dit is vernietigd.

Bron: Politie Zeeland


«   »