112schouwen.nl
Home » Persberichten » man dreigt keel door te snijden van agent

man dreigt keel door te snijden van agent

Gepubliceerd op 14 augustus 2016 om 12:13

RENESSE - Gisterenavond is een 48-jarige man uit Renesse op de Hogezoom aangehouden nadat hij een agent met de dood bedreigd heeft. De verdachte is het oneens met de bekeuring die zijn vrouwelijke kompaan krijgt voor het rijden op een gesloten verklaarde weg.

Zware bedreiging 
De agent fiets die avond samen met een medewerker van het SUS-team Renesse in het centrum rond om toezicht te houden op het horecagebied. Omstreeks 23.35 uur zien zij een auto de Hogezoom oprijden die tussen 22.00 en 04.00 uur afgesloten is voor het verkeer. Hierop rijdt de biker voorbij de auto en geeft een stopteken richting de bestuurster. Vervolgens krijgt de vrouw te horen dat zij voor haar overtreding een bekeuring krijgt. Terwijl de agent bezig is met het afhandelen van de zaak, stapt de bijrijder ineens uit de auto. Hij wil dat de bekeuring ongedaan wordt gemaakt, anders zal hij de keel van de agent doorsnijden.

Bekende geweldpleger
Omdat de man door de biker herkend wordt als een bekende geweldpleger wordt direct versterking opgeroepen om hem aan te houden. Dit roept weer veel verbaal geweld en verzet op. Uiteindelijk wordt hij door extra opgeroepen agenten overmeesterd en geboeid overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast. De agent doet aangifte van bedreiging en belediging.


«   »