112schouwen.nl
Home » Persberichten » Man met 50 kilo lood en inbrekerswerktuig in busje

Man met 50 kilo lood en inbrekerswerktuig in busje

Gepubliceerd op 17 juli 2018 om 10:28

Renesse - Op de Vroonweg in Renesse werd in de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.45 uur, door surveillerende agenten een bestelauto aan de kant gezet voor een controle.

Bij aanspreken van de bestuurder zagen de agenten dat hij zich nogal zenuwachtig gedroeg. De man vertelde dat hij uit Dordrecht kwam en dat hij op weg was naar een camping. Toen de agenten door een raampje van de auto naar binnen keken zagen zij wat zaken achterin liggen die ze niet helemaal thuis konden brengen. De man gaf toestemming om achterin zijn auto te kijken. Daar troffen de agenten verschillende rollen lood aan. In totaal bleek het later zo’n 50 kilo te zijn. Ook zagen de agenten een kabelschaar achterin de auto liggen.

Waar komt het lood vandaan?
De 54-jarige man vertelde drie verschillende verhalen over de herkomst van het lood, dat kwam dus niet heel geloofwaardig over. De agenten hebben, na overleg met de hulpofficier van justitie, het lood en de kabelschaar in beslag genomen. De man kreeg een bekeuring voor het vervoer van inbrekerswerktuig. Er wordt door de politie onderzoek gedaan waar het lood vandaan komt.

 

Bij dat onderzoek vragen we uw hulp. Hebt u informatie waar het lood vandaan zou kunnen komen? Mist u lood? Dan verzoeken we u contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via What’s App (06-12207006). Vermeld bij uw contact graag registratienummer 2018-165684.


«   »