112schouwen.nl
Home » Persberichten » Man uit Zierikzee aangehouden bij drugsactie

Man uit Zierikzee aangehouden bij drugsactie

Gepubliceerd op 21 december 2018 om 19:34

Wemeldinge - Dinsdagmiddag heeft de politie in een woning aan de Prinses Beatrixweg twee mannen aangehouden, omdat zij verdacht worden van de verkoop van drugs vanuit deze woning. Tevens bleek uit onderzoek dat er ook door hen drugs bezorgd werden aan drugsgebruikers op andere plaatsen in het Oosterscheldebekken.

De politie startte een onderzoek na meldingen over drugsdealen. Tijdens een speciale actie werden dinsdagmiddag twee mannen aangehouden. Rond 14.00 uur werd op de Schuithaven in Zierikzee een inwoner (54) uit deze plaats aangehouden. Rond 15.15 uur werd in de Naereboutstraat in Goes een man (39), zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht dat ze om zelf te gebruiken drugs hadden gekocht in de woning in Wemeldinge. Vervolgens werden rond 16.30 uur in de woning aan de Prinses Beatrixweg twee mannen aangehouden, namelijk de bewoner en een man (46) uit Vlissingen. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. De mannen zijn vrijdagochtend voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Gezamenlijk optreden

Onder leiding van een Rechter-Commissaris werd hierna in de woning een doorzoeking ingesteld. Hierbij werden onder andere een handelshoeveelheid harddrugs en wat pillen gevonden. Ook werd een geluidsdemper aangetroffen. Deze spullen werden in beslag genomen. De drugs zal nog verder onderzocht worden. Naast het strafrechtelijke traject zal er ook een bestuurlijk traject worden onderzocht. De politie maakt een bestuurlijke rapportage op en stuurt deze naar de gemeente Kapelle. Deze zal zich dan beraden over bestuurlijke maatregelen, zoals het sluiten van de woning.


«   »