112schouwen.nl
Home » Persberichten » Twee mannen uit Zierikzee aangehouden voor diefstal uit milieustraat

Twee mannen uit Zierikzee aangehouden voor diefstal uit milieustraat

Gepubliceerd op 22 april 2019 om 13:47

Goes - Zondagavond werden twee mannen betrapt toen ze in de milieustraat aan de Geldeloozepad spullen in een auto laadden. Het tweetal werd rond 23.30 uur op de Weg Naar de Val bij Zierikzee aangehouden.

Een alerte getuige belde de politiemeldkamer en gaf een signalement door van een verdachte auto. Agenten vermoedden dat de daders mogelijk uit Zierikzee kwamen. Een politie-eenheid ging naar de milieustraat en een andere eenheid zocht in de buurt van Zierikzee. Plotseling zagen zij de auto rijden. In de auto zaten spullen, die vermoedelijk afkomstig waren uit de milieustraat. De twee inzittenden, twee mannen (35 en 53), beiden uit Zierikzee werden aangehouden. Het tweetal werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Onder invloed

De bestuurder werd gecontroleerd omdat hij vermoedelijk onder invloed was. Uit een ademtest bleek dat hij mogelijk teveel alcohol had gedronken. Een speekseltest testte positief op cocaïne, amfetamine en methamfetamine. Door een GGD-arts werd een bloedtest afgenomen. Het resultaat hiervan is over ongeveer twee weken bekend.

Afvoeren

De spullen en de auto werden in beslag genomen. Met de officier van justitie wordt overlegd of de auto kan worden afgevoerd, omdat de diefstal daarmee is gepleegd. De mannen zijn maandagmorgen verhoord en zitten nog vast.


«   »