Meerdere verkeersovertredingen voorafgaand aan achtervolging Scharendijke

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 11:15

Scharendijke - Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van een verkeersongeval dat maandag tegen middernacht plaatsvond in Scharendijke. Een bromfietser uit die plaats kwam ten val tijdens een achtervolging door de politie en werd geraakt door de dienstauto.

Het ongeval vond plaats op de Putmeetweg in Scharendijke. De agenten startten even tevoren een achtervolging toen zij zagen dat de bestuurder van de brommer verschillende verkeersovertredingen maakte in en om Scharendijke. Ze wilden hem controleren en gaven de jongeman een stopteken. Hij negeerde het stopteken en ging er vandoor. Op de Putmeetweg kwam hij ten val.

De jongeman is, met onbekend letsel, door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn brommer is in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek door de verkeersspecialisten. Van de jongen is een bloedmonster afgenomen om te bekijken of hij onder invloed reed. Dat bloedmonster wordt naar het NFI gestuurd om het daar te laten onderzoeken.

Zie ook:

Scooterrijder gewond na ongeval tijdens achtervolging in Scharendijke 📷📹